5 hyvää syytä suorittaa ovi- ja ikkunaremontti talvella

Kylmeneekö asunto talvella suoritetusta ovi- ja ikkunaremonttista?

Yleinen luulo on, että asunto kylmenee talvella selvästi ikkuna- ja oviremontin aikana, mutta todellisuudessa ovet ja ikkunat asennetaan yksi kerrallaan ja ikkuna- tai oviaukko on vain hetken aikaa kokonaan avoimena, joten asunto ei kerkeä kylmetä remontin aikana. Asunnon jäähtymistä vältetään myös suljetuilla huoneiden välisillä ovilla remontin aikana, jolloin kylmä ilma ei kulkeudu kuin yhteen tilaan kerrallaan. Lisäksi remonttia ei lähdetä suorittamaan kovimmilla pakkasilla, jo siitäkin syystä, ettei eristevaahto toimi enää liian kovilla pakkasilla.

1. Kuivempi ilma, ei kosteutta rakenteisiin

Talvella ilmankosteus on alhaisempi ja siten rakenteisiin pääsee sitoutumaan vähemmän kosteutta remontin aikana.

Lähikuvaa Jeld-Wen Eco ulko-oven rakenteesta.
Varastötyöntekijä kerää ikkuna lähetystä.

2. Tuotteiden ripeämpi valmistusaika

Kesä on remontoinnin sesonkia ja kysyntä on silloin suurempaa, joten siksi talvi on hyvä vaihtoehto suorittaa ikkuna- ja oviremontti. Toimitusaika on talvella tyypillisesti 3-4 viikkoa, kun taas kesällä toimitusaika voi olla pahimmillaan jopa 3 kuukautta.

3. Kesällä voit keskittyä lomailemiseen

Lyhyehköstä Suomen kesästä kannattaa nauttia silloin kun se on parhaimmillaan lomailemsen merkeissä!

4. Energiatehokkaiden tuotteiden ominaisuuksista pääsee nauttimaan heti

Talvella vaihdetut ovet ja ikkunat näkyvät heti lämmityskuluissa. Myös asumismukavuus kasvaa heti huomattavasti, kun uudet energiatehokkaat ovet ja ikkunat eivät vedä.

5. Piha pysyy roudassa ehjänä

Mikäli kohteessa pitää käyttää nostinta ikkunoiden asentamiseen, talvella maan ollessa roudassa ei siitä jää juurikaan jälkiä pihaan.

Varastötyöntekijä siirtää ovi lavan trukilla kuljetettavaksi.